Google Classroom și utilitatea acestuia pentru elevi
Google Classroom și utilitatea acestuia pentru elevi

Google Classroom și utilitatea acestuia pentru elevi

Supranumită și „Clasa Viitorului”, Google Classroom este o aplicație ca oricare alta apărută în august 2014. Realizată de către cei de la Google cu scopul de a servi în educația școlarilor, elevilor și a acelor copii care nu pot ajunge la școală de fiecare dată și în orice moment. De altfel aplicația a fost realizată de către cei de la Google împreună cu profesorii și cu ajutorul acestora, astfel încât să economisească timp în predarea lecțiilor și să se realizeze într-un mod cât mai ușor.

Dar în același timp să faciliteze comunicarea și colaborarea dintre profesori și elevi, atât timp cât sunt la oră, dar și în afara orelor de curs. Ceea ce știm deja este faptul că această aplicație este utilizată de mai mult de 20 de milioane de elevi și profesori din aproximativ 190 de țări. Prin urmare, această aplicație de la gigantul Google le permite atât părinților, cât și elevilor accesul mult mai ușor (printr-un singur click) la toate acele informații care au legătură cu lecțiile copiilor lor.

Ba mai mult decât atât interacțiunea își face simțită prezența, deoarece elevii pot iniția conversații cu profesorii lor, astfel încât răspunsul la întrebările lor să ajungă în timp real. Iar lecțiile și temele să fie predate într-un stil mai plăcut, mai ușor și în același timp mai avantajos, având în vedere că nu mai ai nevoie de un dispozitiv preferențial, ci poți avea la îndemână un telefon inteligent, o tabletă, sau chiar un laptop sau un computer. Ceea ce pare și mai interesant la această aplicație este faptul că Google Classroom permite inserarea de imagini pentru elevi la toate întrebările, dar și la acele răspunsuri multiple prin intermediul formularelor Google, mai exact Google Forms.

Iar în cazul părinților cu ajutorul aplicației, aceștia pot primi date cu privire la activitățile copiilor lor, astfel încât să poată observa evoluția, dar și rezultatele lor în cadrul orelor de curs. Altfel spus genul acesta de aplicație este ideală pentru școală, pentru profesori, elevi, dar și pentru părinți. În plus poate aduce nenumărate beneficii pentru toate părțile implicate în accesarea acestei aplicații, Google Classroom.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *