Erasmus+ 2023: Oportunități de finanțare și priorități pentru educație, tineret și sport
Erasmus+ 2023: Oportunități de finanțare și priorități pentru educație, tineret și sport

Erasmus+ 2023: Oportunități de finanțare și priorități pentru educație, tineret și sport

Simfonia educației și cooperării internaționale continuă în 2023 prin programul Erasmus+. Acesta va sprijini mobilitatea studenților, cursanților adulți, tinerilor implicați în învățare non-formală, educatorilor și personalului, promovând o experiență educațională și de formare la nivel european. Noutățile includ susținerea antrenorilor sportivi prin proiecte de mobilitate și extinderea colaborării transnaționale către organizațiile sportive locale.

Finanțările Erasmus Plus 2023 vor putea fi accesate de organisme publice și private din domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Solicitările se pot face prin intermediul agențiilor naționale Erasmus+ și al Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură. Programul susține activități legate de prioritățile în școli, învățământ superior și pentru adulți, EFP, tineret și sport.

Erasmus+ încurajează proiectele care sprijină tranziția verde și urmărește neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon prin promovarea unor mijloace de transport durabile și a unor comportamente ecologice.

De la înființarea sa acum 35 de ani, peste 13 milioane de persoane au beneficiat de programul Erasmus+, iar pentru perioada 2021-2027, bugetul alocat este de 26,2 miliarde EUR, plus 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE. Comisia Europeană a lansat recent apelul de propuneri pentru Erasmus+ 2023, ca parte a programului anual de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *